Wat?Deep tissue massage (diepe weefsel massage), ook wel topsportmassage genoemd, is een erg diepe massage waar gewerkt wordt op de diepe en diepste spierlagen, voornamelijk op spanningszones en spanningspunten (triggerpoints). Alsook op het bindweefsel onder de huid.


Voor sporters is dit een heilzame massage omdat de spanningszones in de spieren uitgemasseerd worden, de spieren worden hier als het ware opnieuw geprogrammeerd. Je spiercellen worden daardoor sterker, herstellen beter en hebben een grotere belastbaarheid. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd, een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.


Voor mensen met chronische klachten bvb. spierklachten in nek en rug, benen, ... kan deze diepe massage een erg goede werking vertonen. Ook voor mensen die last hebben van: hoofdpijn, migraine, oorsuizingen, ....


Deze dieptemassage wordt afgewisseld met zachte massagetechnieken om het weefsel wat rust te gunnen. Deze massage is veel intenser dan een klassieke massage.


Voor wie?
Prijsvolledige massage: €55
voeten en benen: € 25
voeten, benen en rug: € 45
voeten, rug, nek en hals: € 35
De duur van de massage is hier moeilijk te bepalen, dit hangt af van de spanningszones die aanwezig zijn.

Wanneer?Voor sporters is het aangeraden om de deep tissue massage 2 dagen voor een wedstrijd te nemen; het kan ook na een prestatie.